24-03-07

Help !!!

Ik zou graag een beroep doen op mijn medebloggers ... Ben al benieuwd wie mij wil helpen ... Voor mijn opleiding moet ik een eindwerk maken en ik moet er nog aan beginnen ... :-(

Het zal me wel lukken om iets in mekaar te boksen, maar graag enquêteerde ik eens naar de wensen van anderen. Mijn eindwerk gaat over een fictief project in gastenkamers of b&b en mijn vraag luidt :

Stel : je mag op weekend gaan in de Westhoek. Wat zijn je verwachtingen qua

  • "logement" - hoe stel je je gastvrouw (ik dus) voor of wat verwacht je bij het aankomen, tijdens je verblijf, bij je vertrek
  • hoe stel je je ontbijt voor
  • wat verwacht je dat ik je geef qua info over de streek, hiermee bedoel ik, wat zoek je als je naar de westhoek trekt : oorlogstoerisme, of liever iets gastronomisch gekoppeld aan uitstekende streekrestaurantjes - culinair, of liever fietsen, wandelen, wellness ...

Droom je IDEAAL WEEKENDJE-WEG en laat het me weten via de mailknop, ofwel via de reply.

 

Alvast bedankt voor jullie hulp ...

 

Mopsie

x

 

Ik woon niet echt in de Westhoek, maar wel aan de rand van ... :-) (dus niet écht van "bachtn de kupe")

 

Het leukste voorstel beloon ik met een assortimentje chocolaatjes van de beste chocolatier uit onze streek, een assortimentje om de vingers af te likken (!) en het stukje plaats ik hier op de blog !

 

Commentaren

Echt helpen kan ik je niet door omstandigheden Mopsie maar ik zal proberen m'n fantasie boven te halen.
Ik verwacht van de gastvrouw :
- Dat ze klantvriendelijk is en ik een fijne welkomstgroet krijg met een wit roosje.
- Ontbijtkeuzes vanaf 8.00u tot 11.00u zodat langslapers zoals ikke niet vlug vlug nog voor 10.00u met een lang gezicht aan het ontbijt moeten plaats nemen .
- Dat ze leuke ideetjes heeft over fietsroutes liefst met een riksja met bestuurder.
- Wandeltochten met een allesbijzichheeftgids die m'n blaren enz verzorgd.
- Me vraagt hoe m'n dag is geweest en of ik nog iets nodig heb en me alvast een lekker kopje koffie inschenkt met een leonidas'ke:p
- Dat de temperatuur op m'n kamer eentje is om van te genieten na een dag (hard labeur) niks doen .
- Dat alles in gereedheid is gebracht om een zalig badje te kunnen nemen met aangepaste new wave muziek hihi .
- Dat ik op een vriendelijke zachte manier wordt gewekt als het tijd is om op te hoepelen ;-)

tja ... ik verlang weinig he Mopsie

lieve groet en een leuk weekend nog

Gepost door: Ellen | 24-03-07

westhoek logement: bij het aankomen een vriendelijk onthaal (maar dat moet het hele verblijf zo blijven)en het mag gerust wat familiar zijn (niet te stijf). een duidelijke rondleiding wat er binnenin het logement is (huisregels).tijdens het verblijf: niet te duur (kwaliteit/prijs), vooral proper.
de keuken moet eerlijk zijn en liefst streekgebonden producten. ochtend ontbijt hoeft ni uitgebrijd te zijn (smorgens eten we toch ni veel), maar wel zeeeer goede koffie (zeer belangrijk) en geen ersatzproducten.
westhoek; voldoende info over allerlei zaken, wandelgidsen, fietsgidsen, restaurants, cafés, en vooral cafés waar ze geen inbev serveren. speciale gelegenheden die men als toerist niet weet, wat verhaaltjes mag ook.
parking wagen.
het vetrek: hier wil ik terug komen.

Gepost door: watje | 24-03-07

Eindwerk ! Moest ik inderdaad een weekend erop uit trekken naar de westhoek, dan zou ik ongetwijfeld met mijn vrouw gaan :-) En dan vooral om te relaxen en goed te eten...de meeste mensen hebben het eigenlijk zeer druk en het is an escape ! Dus vooral lekker eten, ontspanningsmogelijkheden en een warme sfeer ! Een uitgebreid ontbijt, liefst in bed of op de kamer (waar de meeste mensen in het dagelijkse leven niet veel tijd voor maken...allee niet allemaal maar wij toch niet) ! Knus, gezellig, romantisch en relaxed...dat moeten we hebben, denk ik ! Jij moet op de hoogte zijn wat er te ontdekken valt in de streek que musea, monumenten, ed. Jij moet weten wat we zeker moeten gezien hebben eer we vertrekken...en dat moeten geen 10 dingen zijn ! Mensen doen dan nog wat ze willen !

Kus
Me

Gepost door: Another-man | 25-03-07

Eindwerk ! Moest ik inderdaad een weekend erop uit trekken naar de westhoek, dan zou ik ongetwijfeld met mijn vrouw gaan :-) En dan vooral om te relaxen en goed te eten...de meeste mensen hebben het eigenlijk zeer druk en het is an escape ! Dus vooral lekker eten, ontspanningsmogelijkheden en een warme sfeer ! Een uitgebreid ontbijt, liefst in bed of op de kamer (waar de meeste mensen in het dagelijkse leven niet veel tijd voor maken...allee niet allemaal maar wij toch niet) ! Knus, gezellig, romantisch en relaxed...dat moeten we hebben, denk ik ! Jij moet op de hoogte zijn wat er te ontdekken valt in de streek que musea, monumenten, ed. Jij moet weten wat we zeker moeten gezien hebben eer we vertrekken...en dat moeten geen 10 dingen zijn ! Mensen doen dan nog wat ze willen !

Kus
Me

Gepost door: Another-man | 25-03-07

1. Gastvrouw: ze moet vriendelijk zijn (maar daar twijfel ik niet aan).Je moet de indruk krijgen dat men je verwachtte, dat je welkom bent...! Niet 'te' familiaire omgang (discretie). Verzorgd uiterlijk (twijfel ik ook niet aan). Ne knappe gast die de kamer toont... ah ja hé Mopsie! Wat ik altijd leuk vind is een drankje en een hapje bij aankomst samen met de gastvrouw of gastheer, zo leer je elkaar een beetje kennen en kom je te weten wat hun bedoeling is en waar ze naar zoeken, kan je hen later ook beter helpen als ze achter info komen, je weet dan al wat ze willen doen...
2.Logement: Luchtige kamers.... véél natuurlijke lichtinval, proper uiteraard, natuurlijke materialen, linnen in natuurtinten, geen schreeuwerige kleuren, een zalig bad en een massage-douchke met zijsproeiers (leg je in pm wel uit waarom)... Ruimte, vooral veel ruimte om te relaxen, niet alleen een bed maar ook zeteltjes.... Je moet je er toch een beetje thuisvoelen. Pralinekes op het nachtkastje... Piepkleine gastendoekjes, die men kan meenemen met de naam van de zaak op.... is leuk en wedden dat ze terugkomen... Ik heb er al veel en de meeste van dezelfde zaak...
3.Ontbijt: Redelijk uitgebreid... croisantjes, pistolekes, assortimenten brood, eitjes, fruit, yoghurtjes, zelfgemaakte choco ;-), confituurtjes, cornflakes, melk, thee, koffie, versgeperst fruitsap.... (voor mij alleen een koffieke). het ontbijt moet volgens mij redelijk uitgebreid zijn omdat de meesten toch actief gaan bezig zijn! Liefst kwaliteitsprodukten.
4. Info: Vooral veel foldertjes of één gebundeld pakket van alles wat er in de buurt te beleven valt... ook manifestaties, musea, parken, kinderevenementen, restaurantjes, sportaccomodaties, wellness zaken, winkeltjes, wandel- en fietsroutes, ambachtelijke zaken, manèges, typische bars en caféetjes, pubs... En natuurlijk wordt er van jou verwacht dat je op de hoogte bent van de meeste dingen... omdat er ook bij zijn die niet graag lezen... maar wel op jouw vakkundige kennis gaan vertrouwen.

Veel succes met je eindwerk!

Groetjes

Gepost door: so far, so close | 26-03-07

nie slecht nie slecht ... Daar kan ik al wat mee doen ...

Ik wil nog, nog, nog ...
en veel details ...

:-)
Mopsie
x

Gepost door: Mopsie | 26-03-07

oooooccchhhhh chocolade, chocolade, chocolade.
Ik maar er werk van!

Gepost door: Bibien | 26-03-07

nog meer allemaal zo veel mogelijk artisanale Belgische producten, wat betreft bier: geen inbev, maar zo veel mogelijk plaatselijke brouwerijen. wijn: ook belgie heeft uitmuntende wijnen. wat betreft kazen: zeker belgisch en mag ook wel eens wat meer zijn dan de kazen die men kent.
open haard (inbouwcasette), kaarsjes
kaas/bier/wijn avonden....

Gepost door: watje | 28-03-07

Een knufje van me

Gepost door: Ellen | 30-03-07

tsssss nog geen tijd gehad! Ent zonneke doet er ook niet goed aan..
Mss wil so far so close de chocolade wel delen dan ;-)

Gepost door: Bibien | 02-04-07

Ok ... Denk dan eens aan waar je geweest bent en wat je er "NIET goed" aan vond...
Dat zal misschien gemakkelijker zijn ... :-)

Ik geef die chocolade niet zomaar weg, hoor !!!
(en trust me, 't is verdorie de moeite ...)

Op 1. met de béste tips staat nog altijd so far, so close ... :-)

Laat u niet kennen !!

Mopsie
x

Gepost door: Mopsie | 03-04-07

Aan iedereen alvast bedankt aan iedereen voor de reacties !!

(another-man ... je hebt het ook nie slecht gedaan, tja die chocolaatjes ... 'k ga er toch nog eens goed over nadenken hihi)

Mopsie
x

Gepost door: Mopsie | 03-04-07

@another-man Waag het niet hé.... als jij die chocolaatjes van mij afsnoept dan heb je een 'uitje' aan je been hé... Jij mag ons vrijhouden... en Mopsie en ik trekken erop uit... en dan .... ja dan mag je die chocolaatjes houden...! Of je mee mag???? We weten dat je dat geeneens zou willen... je konijntje mag mee .... Jij hebt het trouwens véél te druk, maar alléé we zullen fotookes doorsturen.... Fotookes en chocolaatjes... is dat dan nie lief van ons... ja hé ;-)

Groetjes,
xxx

Gepost door: so far, so close | 03-04-07

Eco-tourisme Even een andere noot, actueel en toekomstgericht.
Om niet puur op het tourisme en ontvangst te focussen, kan je ook ingaan op de kostenbeheersing van het project.
Het B&B gebouw is een lage-energie woning, uitgerust met PV panelen en een zonne-boiler. Het zwembad, wat prachtig geïntegreerd is in de ecologische tuin (Weinig onderhoud, lage kosten), wordt verwarmd met zonne-energie. Daardoor is het openluchtzwembad 3 maand langer bruikbaar zonder meerkost in onderhoud.
Doordat de onderhoudskosten minimaal zijn, zal je de prijs na enkele jaren kunnen drukken en dus meer kunnen bieden voor hetzelfde geld. De levensatmosfeer in huis is trouwens heel aangenaam, geen droge mond door airco of verwarming...
Sauna is ook niet te versmaden...

Qua ontvangst, door de kleinschaligheid van het project kan je dit heel persoonlijk houden. De gastvrouw ontvangt de klanten met een glaasje en persoonlijk gesprekje, zodat de gast zijn persoonlijke wensen over zijn verblijf kan kenbaar maken. Informatie over alle mogelijke fietsroutes is aanwezig, en wat persoonijke tips zijn welkom. De keuze voor eten is enerzijds inhouse, wat mogelijks een gastronomisch karakter kan hebben. Anderzijds kan je overeenkomsten sluiten met wat goede restaurants uit de buurt, waar je je gasten naartoe kan verwijzen.

Ik hoop dat dit een nieuwe kijk geeft op uw eindwerk, en dat het in het plaatje past. Veel success.

Gepost door: Didier | 05-04-07

@Didier Zo'n reacties zijn inderdaad welkom, want zoals je weet gaat het niet enkel om het "ontvangen" van gasten, maar komt er heel wat méér bij kijken.

Het is een totaalproject om uit te werken : inrichting & infrastructuur, marketingbeleid, positionering t.o.v. de concurrentie, doelgroep bepalen, financieel plan opstellen e.d. dus nog heel wat werk aan de winkel ...

Alle tips blijven welkom !

Alvast bedankt voor je bijdrage, Didier !

Groeten,
Mopsie

Gepost door: Mopsie | 05-04-07

ik wil... al zeker geen achtergebleven haren in bad!
Wel kaarsen op de badrand,
verse bloemen op tafel,
frisse geur in de kamer.

Is dat al ok voor één pralineke?

Gepost door: Bibien | 06-04-07

Alvast een heel fijn paasweekend Mopsie en je ziet he, je krijgt nogal wat informatie :-)

Gepost door: Ellen | 07-04-07

De commentaren zijn gesloten.