14-03-08

Vriendschap vs. geven en nemen ...

<Ongetwijfeld het stokpaardje van M&M ... ;-)  >

Hoe ouder we worden, hoe meer sociale contacten we hebben. Schoolvrienden, sportvrienden, buren ... Je zou maar al te graag al die contacten blijven onderhouden, attent zijn, en als 't kan ook nog nieuwe contacten leggen. Maar zijn en blijven ze wel allemaal je vriendschap waard ?

Ikzelf kan mijn "échte vrienden" op 1 hand tellen ... Veel "kennissen", ja, maar dan oppervlakkig. Waar ligt de grens van vriendschap ? Je kan iemand als vriend zien, maar hij/zij weet misschien niet dat jij hem/haar als vriend beschouwt en omgekeerd ...

Ik ben met de jaren wel wat selectief geworden en al snel voel je of iemand je vriendschap ook wel waard is ... Een tijdje geleden las ik een artikel waarin de 7 eigenschappen stonden van een goede vriendschapsrelatie.

Vertrouwen, inlevingsvermogen, eerlijkheid, vertrouwelijkheid, ontbreken van rivaliteit (érg belangrijk tussen vrouwen !!! dat is voor mij zéker een thermometer) acceptatie en acceptatie van grenzen.

Je kan al eens je vrienden aan dit lijstje meten ... Ik heb er veel uit geleerd. Wil ik écht wel energie steken in een bepaalde vriendschap ? Wat levert het mij op ? Krijg ik energie van die persoon of voel ik me leeggezogen als we mekaar gesproken hebben ?

De beste manier om een échte vriendschap te testen is eens zélf een tijdje niets doen en kijken wie er uit zichzelf de moeite doet om het contact met JOU te onderhouden ?

Vriendschap is geven en nemen ... maar jammergenoeg zijn het meestal altijd dezelfden die geven en immer dezelfden die nemen ...

Mopsie

x

16:50 Gepost door Mopsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: geven, nemen, vriendschap |  Facebook |

Commentaren

Hoi Mopsie,
Als we onze 'vrienden' aan de hand van het lijstje moeten meten, blijven er inderdaad weinig over...!
Ik heb het inderdaad al vaker aan den lijve ondervonden...!
Maar ik heb me er ondertussen bij neergelegd hoor, ik doe wat ik kan ... maar ik verwacht niks meer terug!

Ik wens je een gezellig weekend!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 14-03-08

Vrienden testen ? Ik weet niet of je je vrienden kan testen zoals je het aanhaalt . Molijk testen zij het ook, en komen jullie van een kale reis terug .
Je moet het aanvoelen, zoniet, kan je jezelf vragen stellen inzake je vriendschaps gevoel .

Vrienden geven, vrienden vragen niet naar mijn mening .
Beter één goede in de hand, dan tien op de vlicht.

Groetjes

Gepost door: The All Mighty | 14-03-08

nou, nou wat lees ik nu hier, nou jij kan toch wel echt uit jouw nek kletsen mighty, nou nou, jouw schijnheiligheid kent echt geen grenzen. nou, nou maar jij dringt jouw mening op.

Gepost door: Duvel | 14-03-08

Aanvoelen ? @ The All Mighty
Tuurlijk voel je dat aan ! Maar dan nog ... Nog nooit valse vriendschap gekend ?

En vrienden "geven" niet altijd, zoals ik al zei : je hebt altijd vrienden die "geven" maar je hebt er ook veel (in mijn geval méér) die "nemen".
En daar heb ik het vaak moeilijk mee ...

@ Duvel
Velen zullen het niet met me eens zijn, maar ik kan je aanwezigheid nog steed appreciëren ...

Mops
x

Gepost door: Mops | 17-03-08

Wat betreft.... Duvel ! Het summum van etterigheid en verwaand mierenneuken kan maar toegeschreven worden aan één enkel iemand. Ik denk dat de Duvel hier niet diegene is die jij in gedachten hebt tenzij...

Gepost door: Another-man | 18-03-08

't Voordeel van de twijfel Mij heeft hij nog niet aangevallen tot op heden, dus ik geef hem nog steeds het voordeel van de twijfel.
'k Moet eerlijk toegeven dat ik soms wel moet lachen met zijn reacties ... Sorry another-manneke
;-)

Mops
x

Gepost door: Mopsie | 19-03-08

De commentaren zijn gesloten.